A hímzőkör 1984-ben alakult, Élő Lajosné Rózsa néni vezetésével a szőlőhegyi asszonyokkal; Bán Istvánné, Bíró Mihályné, Fehér Lászlóné, Kiss Józsefné, Kiss Mihályné, Kudari Imréné, Kulcsár Mihályné, Lajos Istvánné és Vinczellér  Józsefné, Világosi Józsefné.

A kezdetekkor a kalocsai minta volt országosan a  legelterjedtebb, Rózsa néninek sikerült megszerettette megyénk gazdag népművészetét az asszonyokkal. Kedveltek lettek a sióagárdi, sárközi, bogyiszlói, a Kapos menti, a kölesdi, a Gyönk környéki, a vásárhelyi motívumok. Az évek alatt több mint 15 tájegység mintáit dolgozták fel.

  

Ingmell

 

Főkötő

 

  

Férfi ingmell

 

Kézelő

 

Időről időre megmérették magukat zsűri előtt. A teljesség igénye nélkül az eredmények:

1988  májusában a megyei bemutatón Világosi Józsefné, Bíró Mihályné és Rózsa néni Nívó díjat kapott.

1996 és 1999 között 34 hímzést zsűriztettek, ebből 13 a legmagasabb kategóriába soroltatott, Rózsa néninek ekkor adományozták a népi iparművész címet.

2009 Népművészeti Egyesületek Szövetsége Rózsa nénit több évtizedes kitartó tevékenységét Aranykoszorú díjjal ismerte el.

2009. 02.19. Kiállítás  a Hagyományok Házában

2010 Élő Népművészet XV. – Országos Népművészeti Kiállítás

Bronz oklevél:Élő Lajosné, népi iparművész, Dombóvár

Kivitelező: Vincellér Józsefné, Fehér Lászlóné, Élő Lajosné

2011.04.20. A Gabóca és a Dombóvári Hímes kezek hímzőkör közös kiállítása

2008. januárjában alakult meg a Dombóvári Helytörténeti Múzeumban a Múzeumi Hímes Kezek Köre, amely több hímzőkör tagjaiból verbuválódott, a szőlőhegyi asszonyok is ide járnak azóta, mert a helyi közösségi ház sajnosmár nem alkalmas a találkozókra.

A jelenlegi tagok: